"Csipkebokor altatója ringat tarka lepkét,
holnapra a dallama már széllel szálló emlék, széllel szálló emlék."
Alma együttes: Erdőmélyi álom

2010. január 23., szombat

Sokáig és nagyon szeretni


Nemrég megjegyezte valaki, hogy Isten nem csak a napi igén vagy a Biblián keresztül szólhat hozzád...vannak más módjai is annak, hogy  "megvilágosodj" :)  Például ott vannak az idézetek, egy egy okos, bölcs, nagyszakállú szemüveges (vagy nem feltétlenül) ember mondása....vagy egy dal, egy zeneszövegrészlet...
egy futó mondat, ami valami miatt bepréselődik az agyadba és nem tudod kirázni...
A tegnap én is "megvilágosodtam". Köszönhetem ezt az internetnek és a postaládámba naponta beérkező "motiváló", "inspiráló" idézeteknek. S ha éppen George Washington mondta....hát muszály hinni neki. (Nem az, nagyanyám tanácsainak is hinni kéne, elvégre neki is van élettapasztalata...de az már nehezebb...hisz ő nem volt államelnök :)
Szóval:

"Anything will give up its secrets if you love it enough. Not only have I found that when I talk to the little flower or to the little peanut they will give up their secrets, but I have found that when I silently commune with people they give uptheir secrets also -- if you love them enough."
                                                    -- George Washington
...hát ezt lefordítani, annyira vállakozószellemő nem vagyok ma...nagyon tudott fogalmazni ez a Washington bácsi...de a lényeg dióhéjban: Bárki vagy bármi, akit eléggé szeretsz (és elég hosszú ideig) előbb-utóbb elárulja titkait.
Akarod, hogy végre virágot hozzon az a buta spatifilum? Öntözd, gondozd, sőt, beszélgess vele...
Akarod, hogy végre megértsd az anyagot és ne kínaiul szóljon az egész lapokra vetett tudomány? Szeresd, amit tanulsz, és érteni fogod...
S végül: azt akarod, hogy megértsd az embert, hogy bár csak kicsit is, beleláthass a gondolataiba, szívébe, lelkébe...hogy közel engedjen, egész közel magához, hogy felfedezd, hogy rácsodálkozz és megértsd? Hogy igazi legyen neked és te igazi neki?  Hát szeresd, szeresd, szeresd...és mégjobban szeresd.

Még három nap és gyakorlatba ültetem...intenzívebben. Eredményekről később (elvégre idő kell  neki)       

1 megjegyzés:

V. Anna írta...

Örülök, hogy megtaláltalak és majd igy megtudhatok egy két dolgot rólad, már kiváncsian várom a hireket...

Megjegyzés küldése